Medio mei, wanneer de grondtemperatuur hoog genoeg is, kunnen de pompoenen gezaaid worden. Voor het zaaien wordt het land eerst bemest en omgeploegd, om de biologische pompoenzaadjes een optimale start te geven. Het zaaien gebeurt met een zaaimachine die is uitgerust met een GPS systeem, waardoor de pompoenzaadjes in een kaarsrechte lijn op het land gezaaid worden. Wanneer de weersomstandigheden goed zijn kan het pompoenplantje binnen 8 dagen na het zaaien al boven de grond te zien zijn! Tussen zaaien en oogsten van de pompoenen zit in totaal ongeveer 4 maanden. In de tussentijd wordt de grond regelmatig geschoffeld, om onkruid tegen te gaan. Het oogsten gebeurt vervolgens handmatig, waarna de pompoenen in grote houten kisten worden bewaard. Op bestelling worden de pompoenen gewassen, gesorteerd en verpakt. Daarna zijn de pompoenen gereed voor vertrek - via de groothandels en supermarkten -  naar de consument.

Akker met pompoenplanten

De pompoen groeit en tijdens de groei verkleurt deze van geel naar diep oranje.

De pompoen wordt losgeknipt van de plant

Via een oogstband worden de pompoenen van het land gehaald en in kubkisten naar de opslag gebracht waar ze wachten op verdere verwerking.

De kubskisten met pompoenen worden in de zgn kantelaar gezet, waarbij de pompoenen voorzichtig gelost worden in de verwerkingslijn.

De moderne verwerkingslijnen wassen, drogen de pompoenen en sorteren ze op maat.

De na een laatste visuele inspectie is de pompoen gereed om verpakt te worden.

De pompoenen worden verpakt in dozen, kratten, netzakken of bulkverpakking; uiteraard naar wens van de klant. Zo verlaten jaarlijks vele duizenden kilo's pompoenen ons bedrijf.

Contact gegevens:

  • Bronsweg 41
    8222 RB Lelystad
  • 06-53352268
  • info@weerdpompoenen.nl
© Copyright 2018 - weerdpompoenen.nl